VALPAR PLANERAS!

Om allt går som tänkt så kommer vi att para Kimchi detta året <3

Denna gång hoppas vi på både svarta och bruna apportörer till dig som vill träna och tävla och vår målsättning är friska trevliga hundar med god exteriör och goda arbetsegenskaper.

Vi är glada att få använda en hane som kallas för "Pepzi",  DKCH+J INTCH DEVDHCH DECH Child Of Hope Be refreshed By Pepsi, en tysk hane som bor i Danmark och som är en mix av svenska, norska, tyska och schweiziska blodslinjer. 

Jag har länge haft ögonen på honom och jag tror att han kommer komplettera den lilla söta snabba "Kimchi" väl.

Han är en lite äldre välmeriterad hane som har redan har några kullar i Sverige där det i samtliga dessa kullar förutom den yngsta finns flera individer som gjort bra ifrån sig främst på jaktprov och det är ett stort plus att han inte bara är duktig själv utan även är en god nedärvare!

"Pepzi" har stått som vinnare på danska A-prov med cert och ck och även om de kanske främst satsat på A-prov så är han i elitklass även på B-prov. Under de senaste åren så har han och hans son "Cola" (äpplet faller inte långt ifrån päronträdet!) turats om att bli Årets Flat i Danmark och senast -21 blev "Pepzi" även tvåa i Årets Jaktflat.

Hans utställningsmeriter och championat visar att han är en flat av den sorten vi uppskattar allra mest och som vi har som målsättning i vår uppfödning, dual purposehundar där alla delar av rasstandarden förvaltas.

pepzi

 

 

"Kimchi" är för mig hundarnas hund, jag tycker så mycket om henne på alla sätt. Du kan läsa mer om henne samt se bilder på hennes egen sida <3

Hon har en kull född våren -21 med fyra valpar och de finns under fliken Tidigare Kullar. Vi sparade en tik ur denna kull, "Occra", och även Kimchis mamma "Elda" bor hos oss.

Den tänkta kombinationen uppfyller förstås SKKs samt FRKs krav på hälsa och meriter och har ett HD-index på 100. "Pepzi" har höfter A/B, armbågar o patella ua. Vid senaste ögonlysningen hade han en anmärkning vilket ofta kommer med åren men den hindrar inte avel. "Kimchi" har höfter A/A, armbågar o patella ua. Hon hade ögon ua vid senaste lysningen men både hon och "Pepzi" behöver lysas om innan parning.

 

Stamtavla  Pepzi-Kimchivalp

 

kimchivalp2
Valp

pepzi språng
DKCH+J INTCH DEVDHCH DECH

Child Of Hope Be Refreshed By Pepsi

techno
DKCH+J DEVDCH INTCH DECH Sort Guld Nasdaq Technology Index
vicky
Child Of Hope Adventure Of Queen Vi
kimchi plask
SE VCH J R's Where's The Money Honey
xavi fåg
J Flatcoat Arwen's Frost
Elda_stbild
C.I.B EECH FIUCH SE(E)UCH SE VCH RLD N RLD F R's A True Rebel Never Walks Alone 

 

 

 

 

 

Vill du veta mer så kontakta gärna oss genom mail eller telefon!