VALPAR PLANERAS!

      Vi hoppas på både flat samt norfolkvalpar, mer info kommer!

                                                                                              

 Välkommen att kontakta oss om du vill veta mer om rasen i allmänhet eller för att höra om våra aktuella kullar eller kommande planer. 

Är det Flatcoated du är intresserad av så läs under fliken Om rasen och uppfödning här på hemsidan för viktig info om rasbundna sjukdomar mm så du har tagit del av detta!

Alla valpar från oss är förstås:

• Veterinärbesiktade
• Registrerade i SKK
• Vid leveransen minst 8 veckor
• Försäkrade för dolda fel i 3 år, vi har Folksam. Du tecknar självklart en egen försäkring för din hund!
• Vaccinerade mot parvo och kennelhosta
• Avmaskade ett flertal gånger
• ID-märkta med chip

Vi följer SKKs och FRKs krav på våra avelshundar och kombinationer. Vi har ett samarbetsavtal (liksom många andra uppfödare!) med rasklubben. Självklart följer vi även rekommendationerna för Norfolk också.

Med valpen följer valppaket från det foder vi använder samt lite annat smått och gott, självklart även skötselråd samt livslång support.

Vi förutsätter att du har kunskap om att rasen är en livlig ras som kräver aktivering, både mentalt och konditionsmässigt. Rasen är först och främst en apporterande fågelhund. Vi blir glada om ni vill testa hundens förutsättningar vid beskrivningar såsom MH, BPH, FB-R osv. Du behöver inte vara tävlingsintresserad för att få köpa valp men det uppskattas alltid :-) Intressenter som vill träna och tävla apportering eller jaga med hunden har företräde då det är till detta rasen är avlad för, har du erfarenhet av retrieverträning/startat på prov är det bra. Men rasen är en allroundhund och du kan även träna och tävla i en mängd grenar! Det är lite av tjusningen med rasen... Att ni kommer genomföra föreskrivna hälsoundersökningar med er hund förutsätter vi.

För er som inte känner oss sedan innan vill vi att ni kommer på besök först så vi får bekanta oss då det är dags för valpar, både ni och vi ska tycka att det känns bra!

Då vi har valpar tar vi emot besök då valparna är ca fyra veckor gamla. till en början ska mor och barn ha lugn och ro, det är jätteviktigt! När de sedan har hunnit bli äldre så uppskattas besök både av dem och oss :-) Även tikarna brukar gilla då det kommer gäster för de brukar alltid smyga till sig både klappar och kel samt en kaka eller två :-P

Vi hjälper till med valet av valp för att kunna matcha ägare-hund så bra som möjligt utefter vad vi sett i valplådan, det är förstås en vägledning och inte hugget i sten. Då det är dags för leverans vill vi att ni hämtar valpen inom en vecka efter leveransdatum om inget annat avtalas.

Vi är endast intresserade av att sälja valp till dig som vill ha fortsatt kontakt med oss, bor du långt ifrån oss blir vi glada för ett mail eller samtal om vi inte kan träffas "live" så ofta.

Vi erbjuder träningsträffar och ibland kennelläger. Du får hjälp med trimning och utställningshjälp om du behöver.

Valparna kostar ? SEK (priset justeras efter gängse gällande valppris på rasen).

Vi förbehåller oss fri prövningsrätt på våra valpköpare!!

Det är lika viktigt för oss som för er att det ska "kännas rätt"! Du är välkommen sätta upp dig på vår väntelista men det är inte förrän valparna är födda och vi vet antal och könsfördelning samt att alla mår bra som vi vet vilka som "blir med valp"! 

Oftast har vi betydligt fler intressenter än valpar till våra kullar. Vi väljer inte efter "först-till-kvarn" utan gör en sammanlagd bedömning vilka hem vi tror passar våra valpar bäst :-)